Mit tegyünk, hogy megvédjük szeretteinket a vírustól?

hirdetes

Ömlenek az információk ránk minden oldalról, hogy mit is tegyünk, mit is együnk, stb.
Gondoltuk, összefoglaljuk a leghitelesebb emberektől származó infókat!

Az egyedüli fegyver az immunrendszerünk megerősítése lehet! De hogyan?

Természetgyógyász ajánlata: Fokhagyma napi 2x 3 gerezd fokhagyma, savanyú káposzta 10-20 dkg naponta, napi 3 csésze csipkebogyó tea, mézes pálinkába áztatott szegfűszeg és fahéj rúd 3×3 cl, jó minőségű vörösbor napi 3×1 deci

Gyógyszerész ajánlata: C vitamin napi 6000 mg, D3 vitamin naponta legalább 4-6000 NE. A D vitamin mellé javasolt Kálcium, Magnézium és K2 vitamin szedése is. Jó hatású még cink és szelén.

Lehetőleg maradjunk otthon!
Különösen az idősek! Ha mégis el kell mennünk, akkor kerüljük a tömeget, az emberek közelségét. Ne fogjunk kezet, nincs puszi sem. Próbáljunk 1-2 méter távolságot tartani.
A vírus cseppfertőzéssel terjed és az orron, illetve a szájon át tud bejutni a tüdőbe.
Használhatunk maszkot vagy beköthetjük kendővel szánkat, orrunkat, hogy ne nyúljunk az arcunkhoz.
A vírus a felületeken (műanyag, fém, textília) akár egy hétig is megmaradhat, ezért bevásárláshoz, tankoláshoz húzzunk fel eldobható gumikesztyűt! Ha valahol mellékhelyiséget használunk, akkor különösen figyeljünk oda a részletekre. A WC öblítő gombját WC papírral vagy papírzsebkendővel fogjuk meg. Alaposan mossunk utána kezet, legalább 20 másodpercig. Lehetőleg a vízcsapot ne érintsük már tiszta kézzel. Papírzsebkendő, kéztörlő papír, ….
Ha a kézszárító gombnyomásos, akkor azt inkább könyökkel próbáljuk megnyomni. WC ajtó kilincsének érintését próbáljuk elkerülni. Használjuk a lábunk, könyökünk erre célra.
Tartsunk kézfertőtlenítőt a táskánkban, az autónkban és otthon, a bejárati ajtó környékén.

Kézmosáson kívül nagyon fontos a környezetünk fertőtlenítése is!
A legfontosabbak:
Mobilok, táblagépek, billentyűzetek , egér
Kapcsoljuk ki az eszközöket és nyomjunk fertőtlenítőszert egy papírtörlőre és törölgessük át az eszközöket.
Kilincsek, fogantyúk, távirányítók, villanykapcsolók, vízcsapok, WC tartály gombok, kulcscsomók, autókilincs, kormánykerék, sebváltó, kézifék fogantyú, gyerekjátékok, szemüveg szárak, fül-és fejhallgatók.
Cipőbe ne menjünk a lakásba! Cseréljük le házi papucsra! Hetente többször mossunk fel klóros felmosóval.

A zöldségeket, gyümölcsöket fertőtlenítsük 3 rész víz és 1 rész 20%-os ecet keverékével. Mossuk le először tiszta vízzel, majd egy másik edénybe tegyük át, amibe az ecetes víz van. Hagyjuk benne 15-20 percig, majd öblítsük folyó víznél.

Ruháinkat vegyük le, amint hazaértünk és azonnal tegyük be a mosógépbe, amibe fertőtlenítő adalékot használjunk. Zuhanyozzunk le és mossunk hajat is. A törölközőket legalább 3 naponként mossuk ki 90 fokon, fertőtlenítőt adagolva a mosáshoz!

Honnan ismerjük fel a betegséget?

Tünetei: jellemző a fejfájás, torokfájás, magas láz. Ilyenkor mindenképpen gargalizáljunk sós vízzel vagy grapefruit mag cseppes vízzel. Igyunk sok forró italt. Próbáljuk megakadályozni, hogy a felső légutakból bejusson a vírus az alsó légutakba, mert akkor kialakulhat a tüdőgyulladás. Jellemző még a gyengeség, a végtagok fájdalma és a száraz köhögés. A nátha nem jellemző a betegségre!

Mit tegyen az, akinek tünetei vannak?

Aki azt gyanítja, megfertőződhetett, ne menjen orvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja háziorvosát, aki telefonon fogja kikérdezni. Ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a háziorvos értesíti a mentőket és a mentő kórházba szállítja a beteget.

Akinek kérdése van, hívhatja az alábbi információs vonalakat is:

06 80 277 455
06 80 277 456

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
7 + három =