Védekezés a hangyák ellen

hirdetes

Védekezés a hangyák ellen

  •  Ha lapos tányérban cukrozott sört teszünk ki a hangyák vonulási helyére, azok belemásznak és elpusztulnak. A hangyamaradványokat időnként szűrjük le.
  •  Garantált siker a hangyák ellen hosszú távon: Bórax-por és porcukor 1:1 keveréket kell a vonulási útjukba szórni, ahányszor megjelennek, ismételni. Kb. 2-3-szori kiszórás után az egész boly elpusztul. Kertben is alkalmazható, gyerekeseknek különösen ajánlott, mert nem mérgező.
  •  Rendszerint az ételmaradékok, morzsák csalogatják a lakásba, ezért a legjobb védekezés ellenük a tisztaság.
  • Hatásos irtószert készíthetünk bóraxból (egy rész) és porcukorból (egy rész). A keveréket szórjuk a hangyajáratokra vagy a boly közelébe. Ennél egyszerűbb megoldás, ha mézes vagy cukros vízbe mártott szivacsokat teszünk ki a lakásba, és amikor a hangyák ellepték, összegyűjtjük, majd forró vízben kimossuk.
  • Ha a lakásban sok a hangya, a padlót mossuk fel sós vagy timsós meleg vízzel. A repedésekbe öntsünk terpentint vagy petróleumot, esetleg szalmiákszeszt. Ha ezek után sem szűnik meg a baj, akkor meg kell keresni a fészket, akár még a padló felbontásának árán is.
  • A kertben a hangyák tömeges megjelenését megelőzhetjük, ha levendulát, zsályát és izsópot ültetünk. Ha mégis megjelennek a hangyák, ez arra figyelmeztet, hogy a veteményesben vagy a fákon levéltetvek telepedtek meg. Amennyiben a levéltetveket kiirtjuk, a hangyák eltűnnek a kertből.
  • A hangyákat kiűzhetjük a lakásból, ha cukorral keverve turbolyát vagy hamuzsírt szórunk a padlóra, majd másnap erősen timsós meleg vízzel felmossuk. Fertőzött helyeken a műveletet hetente, ill. havonta ajánlatos megismételni!
  • A hangyák nem jönnek be a lakásba, ha a bejárati ajtó köré és az ablakpárkányokra őrölt vagy összetört szegfűszeget szórunk, vagy a küszöböt és a párkányokat bekenjük ecettel, ill. terpentinnel. Nyáron a paradicsom szárával, a levendulavirággal és a diófalevéllel is távoltarthatjuk ezeket a hívatlan vendégeket.
  • Távoltartásuk érdekében tegyünk paradicsomtövet az ablakpárkányra, az ajtóküszöbre pedig csöpögtessünk levendulát. A hangyák nem szeretik a szagukat, ezért inkább kívül maradnak.
  • Hatásos módszer, ha egy tálba cukrozott vizet teszünk, esetleg mézzel édesítjük, és ezt helyezzük a hangyák vonulási útjába. Az édes csali odavonzza őket, és mivel igen torkos rovarokról van szó, egyszerűen belefulladnak a tálba. Ha viszont egyenlő arányban teszünk cukrot és bóraxot egy tálba, a hangyák nemcsak, hogy felfalják, hanem beviszik a bolyba, és ezzel táplálják az utódokat, így valamennyien elpusztulnak.

Forrás: https://www.jotudni.hu

 

Legyél az első hozzászóló!

Küldj üzenetet!

Az email címed nem lesz látható.
3 + 5 =